De Ligt ziet kritiek 'meneer Van Basten' als compliment

18 juni 2021 – Matthijs de Ligt heeft de kritiek die Marco van Basten donderdagavond op hem had ter harte genomen. De voormalig topvoetballer en bondscoach was na de wedstrijd hard voor de 21-jarige verdediger. Hij stelde dat hij tegen Oostenrijk verzuimde om de leiding te nemen in de defensie van het Nederlands elftal. 

De Ligt ziet kritiek 'meneer Van Basten' als compliment

"De Ligt is de centrale verdediger, de bewaker van de verdediging", begon Van Basten donderdagavond zijn kritiek in de studio van de NOS. "Je moet je laten gelden, de verdediging leiden, maar hij gaat achter zijn man aan en laat een gapend gat achter. Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn de momenten waar het om gaat."

Harde woorden dus, die De Ligt echter goed heeft opgenomen. "Als iemand als meneer Van Basten kritiek levert, dan luister je daar wel naar", reageerde hij toen hij op het persmoment van vrijdag werd geconfronteerd met de kritiek. "Als iemand van zijn statuur iets zegt, dan ga je daar toch naar kijken. Hij heeft ook nog eens in Italië gespeeld. Ik snap wat hij zegt, maar soms moet je binnen een seconde een beslissing nemen", reageerde hij inhoudelijk, geciteerd door De Telegraaf.

De Ligt vertelde daarbij de kritiek ook als compliment op te vatten. Hij zal ermee aan de slag gaan. "Ik wil me iedere training en wedstrijd verbeteren, dat blijft zo. Ik zal niet snel een perfecte wedstrijd spelen, maar streef daar wel naar." De Ligt keerde tegen Oostenrijk terug in de basis nadat hij de openingswedstrijd tegen Oekraïne moest missen wegens een liesblessure. 

Oranje

gerelateerd