Ook Amerikanen haken af voor overname ADO, twee partijen over

18 juni 2021 – De Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings wordt niet de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Net als Martin Jol eerder deze week zag ook de Amerikaanse partij af van een overname van de club. Daarmee zijn nog slechts twee partijen over om de aandelen van United Vansen over te nemen.

Ook Amerikanen haken af voor overname ADO, twee partijen over

Dat meldde Omroep West vrijdagmiddag. Reden van het afhaken is dat de hoofdinvesteerder zich niet kan vinden in de huidige gang van zaken rond het overnameproces. Om die reden heeft hij de maatschappij opdracht gegeven om de stekker uit het proces te trekken.

Eerder deze week haakte ook Martin Jol al definitief af. Eerder was Jol al dicht bij een akkoord met het Chinese United Vansen, dat nog altijd eigenaar is van de club, maar intern bij ADO zou weerstand zijn tegen de komst van Jol als eigenaar. Dinsdag koos Jol er zelf voor om van overname af te zien.

Slechts twee - lokale - partijen zijn nu nog kandidaat om de aandelen van de club over te nemen. Het gaat om de Hagenaar Jeroen Lentze en de Voorburgse miljonair Ad Nederlof. Laatstgenoemde zou volgens Omroep West de beste papieren hebben. 

Eredivisie

gerelateerd