Van Ginkel écht PSV'er: "Iedereen weet dat ik me hier thuis voel"

18 juni 2021 – Marco van Ginkel mag zich eindelijk voor de volle honderd procent PSV'er noemen. De middenvelder werd de afgelopen jaren liefst vier keer gehuurd van Chelsea, maar maakt nu ook definitief de overstap. Van Ginkel tekent een contract dat hem tot medio 2023 aan de club verbindt. 

Van Ginkel écht PSV'er: "Iedereen weet dat ik me hier thuis voel"

Afgelopen seizoen speelde Van Ginkel al bij PSV, toen voor de vierde keer op huurbasis. Deze periode stond vooral in het teken van herstel van een zware knieblessure, maar Van Ginkel kwam toch tot elf optredens (drie als basisspeler), waarin hij één keer scoorde en één assist gaf. Al langer was duidelijk dat PSV Van Ginkel er graag definitief bij wilde hebben. Zijn contract bij Chelsea liep deze zomer af en dus was hij transfervrij op te pikken.

"Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven. Nadat Chelsea de optie tot verlenging van Marco's contract niet lichtte, zijn we snel met elkaar om tafel gegaan", reageert directeur voetbalzaken John de Jong. "Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent", vervolgt hij.. Marco is in leiderschap en karakter een voorbeeld voor jong en oud en kan nu hij volledig fit is nog meer zijn stempel drukken op het team dan hij afgelopen seizoen al deed. Het bewijs daarvoor leverde hij tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De manier waarop Marco met zijn sport omgaat omschrijft zich het best als enorm professioneel. Het feit dat hij zich na zijn blessure terugknokte onderstreept dat."

Van Ginkel is de vierde aanwinst van PSV, nadat eerder doelman Joël Drommel en verdedigers Andre Ramalho en Phillipp Mwene werden vastgelegd. "Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV", reageert de PSV-aanwinst. "PSV is altijd goed voor mij geweest. De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie."

PSV

gerelateerd