Waarom Gattuso toch niet bij Spurs aan de slag gaat

18 juni 2021, 16:01   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 16:41

Het leek er even op dat Gennaro Gattuso aan de slag zou gaan bij Tottenham Hotspur, maar de Engelse club heeft besloten om de zoektocht naar een nieuwe trainer voort te zetten. Volgens Sky Sport Italia zijn er twee redenen waarom Spurs ervoor heeft gekozen om de stekker uit de gesprekken met de 43-jarige trainer te trekken.

Het is nog maar iets meer dan 24 uur geleden dat Gattuso opstapte als trainer van Fiorentina. De voormalig middenvelder was slechts 22 dagen in dienst bij de Italiaanse club. De trainer en club konden het niet eens worden over het transferbeleid, waardoor Gattuso zonder ook maar één wedstrijd te hebben gecoacht Florence verliet.

Gattuso werd diezelfde nog in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur. De Italiaan stond naar verluidt zelfs op pole-position om de definitieve opvolger van José Mourinho te worden, maar volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn Gattuso en Spurs inmiddels niet meer met elkaar in gesprek. De Engelse club heeft de onderhandelingen al in een vroeg stadium afgekapt.

De belangrijkste reden zou zijn dat de achterban van Spurs de komst van Gattuso niet zag zitten. Zo ging de hashtag #NoToGattuso viraal op Twitter, wat de leiding van de Londense club niet is ontgaan. Maar er is nog een reden waarom Spurs de gesprekken met Gattuso heeft afgekapt. Een uitspraak die de trainer in 2013 heeft gedaan blijft hem achtervolgen. Toen gaf hij na een ruzie met Barbara Berlusconi (dochter van voormalig AC Milan-baas Silvio Berlusconi) aan dat hij vond dat vrouwen niet thuishoren in de voetballerij.

Tottenham Hotspur is de voorbije maanden met tal van trainers in verband gebracht. De Engelse club voerde een oriënterend gesprek met Erik ten Hag, kwam er niet uit met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385606/afgeketste-deal-blaast-geruchten-over-ten-hag-nieuw-leven-in/,_blank,Antonio Conte ]en bereikte eveneens geen akkoord met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385837/weer-wending-bij-tottenham-fonseca-nu-op-pole-position/,_blank,Paulo Fonseca]. Wie nu bovenaan het lijstje van Spurs staat, is niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen