Eriksen uit ziekenhuis ontslagen na succesvolle operatie

18 juni 2021, 18:21   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 20:40

Christian Eriksen is vrijdag uit het Kopenhaagse Rigshospitalet ontslagen, zo meldt de Deense voetbalbond via de officiële kanalen. De 29-jarige middenvelder heeft met succes een operatie doorstaan, waarbij hij een onderhuidse defibrillator aangemeten heeft gekregen. Dat apparaatje grijpt in bij eventuele nieuwe hartproblemen.

Eriksen heeft iets minder dan zes dagen in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen zaterdag werd hij tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland (0-1) getroffen door een hartstilstand. Na een reanimatie op het veld werd Eriksen naar het nabije Rigshospitalet gebracht. Dat ziekenhuis heeft hij na zijn succesvolle operatie nu verlaten.

Eriksen heeft inmiddels zijn teamgenoten bij de nationale ploeg van Denemarken in Helsingør opgezocht. Daarna is hij huiswaarts gekeerd, waar hij tijd gaat doorbrengen met zijn familie. "Bedankt voor het ongelooflijk aantal berichten dat ik heb ontvangen, dat is geweldig om te zien en te voelen", reageert Eriksen.

"De operatie is goed verlopen en het gaat naar omstandigheden goed met mij. Het was echt geweldig om de jongens weer te zien na de fantastische wedstrijden die zij gisteravond gespeeld hebben", doelt Eriksen op de 1-2 nederlaag tegen België. "Het is onnodig om te zeggen dat ik ze maandag tegen Rusland weer zal aanmoedigen", besluit hij.

Eerder op de dag werd bekend dat de kans klein is dat Eriksen volgend seizoen in het shirt van Inter te bewonderen zal zijn. Het is in Italië namelijk niet toegestaan om topsport te bedrijven met een defibrillator.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen