Tsjechië sprokkelt er weer een puntje bij tegen matig Kroatië

18 juni 2021, 20:09

Tsjechië is erin geslaagd om zijn puntentotaal met een punt te verhogen. Nederland heeft Denzel Dumfries, maar Tsjechië heeft Patrik Schick. In de vorige wedstrijd was hij al twee keer trefzeker en vanavond benutte hij een strafschop. Genoeg voor de overwinning was het niet omdat Ivan Perisic nog een punt redde voor de Kroaten.

De Tsjechen begonnen de wedstrijd, na de overwinning op Schotland (0-2), als groepshoofd en hadden een uitstekende uitgangspositie. Kroatië moest daarentegen winnen, doordat de eerste wedstrijd tegen Engeland nipt werd verloren (1-0).

Voor Kroatië werden de problemen groter. Een donderspeech in de kleedkamer deed zeer waarschijnlijk wonderen, want binnen twee minuten na het startsignaal van de tweede helft lag de gelijkmaker in het netje. Een vrije trap werd, tegen de verwachting van de Tsjechen in, snel genomen. Perisic kapte naar zijn rechterbeen en schoot de bal in de verre hoek. Kroatië leek wakker geschud, maar na de gelijkmaker bleef het voor de Kroaten toch lastig om tot grote kansen te komen.

De grote namen van Kroatië konden ook deze avond het verschil niet maken en moeten nu alles op alles zetten om niet vroegtijdig te worden uitgeschakeld. In de laatste wedstrijd nemen ze het op tegen Schotland. Mochten de Kroaten deze wedstrijd winnen, is het goed mogelijk dat het als 'beste nummer drie' de volgende tegenstander van Oranje wordt. Tsjechië zal al met al tevreden zijn met de vier punten die ze tot nu toe hebben behaald.

Man of the Match: Patrik Schick

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen