Tsjechië sprokkelt er weer een puntje bij tegen matig Kroatië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 juni 2021 – Tsjechië is erin geslaagd om zijn puntentotaal met een punt te verhogen. Nederland heeft Denzel Dumfries, maar Tsjechië heeft Patrik Schick. In de vorige wedstrijd was hij al twee keer trefzeker en vanavond benutte hij een strafschop. Genoeg voor de overwinning was het niet omdat Ivan Perisic nog een punt redde voor de Kroaten.

Tsjechië sprokkelt er weer een puntje bij tegen matig Kroatië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Tsjechen begonnen de wedstrijd, na de overwinning op Schotland (0-2), als groepshoofd en hadden een uitstekende uitgangspositie. Kroatië moest daarentegen winnen, doordat de eerste wedstrijd tegen Engeland nipt werd verloren (1-0).

Dit lieten de spelers alleen niet blijken op het veld. Tsjechië had het betere van het spel, maar wist net als Kroatië niet tot echte kansen te komen. De eerste helft leek dan ook te gaan eindigen zonder doelpunten. Een fout van Dejan Lovren bracht daar verandering in. Na een hoekschop van Jakub Jankto ging Lovren een kopduel aan met Schick en gebruikte daarbij zijn elleboog. De aanvaller bleef met een bebloed hoofd achter. De VAR adviseerde de Spaanse arbiter van dienst, Carlos Del Cerro Grande, om toch zelf ook even te komen kijken. De elleboogstoot werd door de scheidsrechter geconstateerd en hij wees resoluut naar de stip. Het medische team van Tsjechië loste de bloedneus van Schick snel op, zodat de spits zelf achter de bal mocht plaatsnemen. Hij faalde niet en maakte zijn derde doelpunt van het toernooi.

Voor Kroatië werden de problemen groter. Een donderspeech in de kleedkamer deed zeer waarschijnlijk wonderen, want binnen twee minuten na het startsignaal van de tweede helft lag de gelijkmaker in het netje. Een vrije trap werd, tegen de verwachting van de Tsjechen in, snel genomen. Perisic kapte naar zijn rechterbeen en schoot de bal in de verre hoek. Kroatië leek wakker geschud, maar na de gelijkmaker bleef het voor de Kroaten toch lastig om tot grote kansen te komen.

Dit was voor de Tsjechen ook het geval. Een kwartier voor tijd werd topscorer Schick naar de kant gehaald en bleef het scorebord aan Tsjechische zijde dan ook ongewijzigd. Tsjechië zette alles op alles om het punt te verdedigen.

De grote namen van Kroatië konden ook deze avond het verschil niet maken en moeten nu alles op alles zetten om niet vroegtijdig te worden uitgeschakeld. In de laatste wedstrijd nemen ze het op tegen Schotland. Mochten de Kroaten deze wedstrijd winnen, is het goed mogelijk dat het als 'beste nummer drie' de volgende tegenstander van Oranje wordt. Tsjechië zal al met al tevreden zijn met de vier punten die ze tot nu toe hebben behaald.

Man of the Match: Patrik Schick

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd