Transferweekje: Feyenoord zoekt versterkingen

19 juni 2021, 13:59

Het is genieten geblazen met elke dag EK-voetbal, maar ondertussen gebeurt er op transfergebied ook van alles. Clubs zijn volop bezig hun selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Nog een kleine twee weken en dan opent de transfermarkt zijn deuren. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Waar gaat Ramos naartoe?

Een einde van een tijdperk. Sergio Ramos is volgend seizoen niet meer te bewonderen in het Estadio Santiago Bernabéu. Deze week maakte de 35-jarige centrumverdediger dat hij Real Madrid na zestien jaar verlaat. De grote vraag is nu: waar vervolgt hij zijn loopbaan? Zeker is dat Ramos niet terugkeert naar Sevilla. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is het uitgesloten dat de club en speler met elkaar in zee gaan. Waarschijnlijk is Ramos volgend seizoen nog wel in een van de grote Europese competities te bewonderen. Meerdere grootmachten worden in verband gebracht met Ramos, maar Paris Saint-Germain en Manchester City lijken (voorlopig) afgehaakt. Het geld klotst bij PSG tegen de plinten, maar toch zijn de salariseisen van Ramos de Fransen te gortig. City lijkt vooral te twijfelen aan de fysieke gesteldheid van de verdediger, die het afgelopen seizoen weinig in actie kwam. Het zit er dik in dat de geruchten over de Spanjaard nog wel een tijdje aanhouden.

Feyenoord op zoek naar versterkingen

Feyenoord speelt over ruim een maand zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar op transfergebied is er nog niet bijster veel gebeurd in Rotterdam. Guus Til, gehuurd van Spartak Moskou, is tot nu toe de enige zomerversterking. Achter de schermen zijn technisch directeur Frank Arnesen en co echter druk bezig. Feyenoord hoopte zich te versterken met de ervaren doelman Jesper Hansen, maar de 36-jarige Deen maakte een andere keuze. Volgens Feyenoord Transfermarkt hoopt de nummer vijf van het voorbije seizoen zich te versterken met Bosko Sutalo, een 21-jarige verdediger van Atalanta. Natuurlijk hoopt Arne Slot op een rits aan zomeraanwinsten, maar nog liever behoudt hij sterkhouders Steven Berghuis en Marcos Senesi. Of dat lukt, is nog maar de vraag.

Van de Beek-geruchten

De geruchten dat Donny van de Beek voornemens is Manchester United na één seizoen te verlaten zijn door het management van de Nederlandse middenvelders naar het rijk der fabelen verwezen. In Spanje werd beweerd dat de voormalig speler van Ajax is aangeboden aan FC Barcelona, maar daar lijkt geen snars van te kloppen. Vrijdagavond stak in Italiaanse media een nieuw Van de Beek-gerucht de kop. Nu Christian Eriksen vanwege zijn inwendige defibrillator niet meer in actie mag komen voor Inter, is de kampioen van Italië op zoek naar een nieuwe middenvelder. Van de Beek zou in beeld zijn om Eriksen op te volgen. Of deze geruchten wel kloppen is nog maar de vraag. Gezien het feit dat de middenvelder afgelopen seizoen weinig speelde in Engeland, zal hij de komende maanden ongetwijfeld ook nog met andere clubs in verband wordt gebracht.

Einde aan Messi-soap nabij

Lionel Messi en FC Barcelona lijken na ruim een jaar gesteggel over zijn verblijf zeer binnenkort alsnog met witte rook te komen. Messi leek begin dit seizoen in moordend tempo op weg naar de uitgang, maar een krankzinnige afkoopsom voorkwam een vertrek. Messi oogde in zijn eerste weken onder Ronald Koeman ongemotiveerd, maar raakte alsnog op stoom. Messi kroonde zich tot topscorer van La Liga en vocht met zijn ploeg tot de laatste dag om de titel. Daarmee bewees de Argentijn ook op 33-jarige leeftijd nog van onschatbare waarde te zijn. Volgens The Sun zou er nog deze week een akkoord moeten komen. FC Barcelona hoopt de contractverlenging op zijn 34ste verjaardag wereldkundig te maken. Op 24 juni blaast Messi 34 kaarsjes uit. Het contract van de steraanvaller loopt eind juni af.

PSV pakt door

PSV toont zich de laatste weken zeer daadkrachtig op de transfermarkt. De Eindhovenaren versterkten zich al met André Ramalho, Joël Drommel en Philipp Mwene en daar kwam deze week Marco van Ginkel bij. De middenvelder werd afgelopen seizoen voor de vierde keer gehuurd van Chelsea en maakt nu definitief de overstap naar het Phillips Stadion. De voormalig middenvelder heeft zich tot 2023 verbonden aan de club uit de lichtstad. Mogelijk wordt hij snel herenigd met oud-ploeggenoot Davy Pröpper, met wie Van Ginkel de landstitel veroverde. De middenvelder moet snel worden overgenomen van Brighton & Hove Albion, dat volgens het Eindhovens Dagblad nog wel een flinke transfersom verwacht. Tegenover de komst van het middenveldduo staat wel het vertrek van Denzel Dumfries. Na het voor hem nu al succesvolle EK staan onder meer Inter, Everton en Bayern München in de rij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen