PSV pakt door en is dicht bij terugkeer van Davy Pröpper

18 juni 2021 – PSV lijkt na de komst van Marco van Ginkel opnieuw beet te hebben. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International zijn de Eindhovenaren dicht bij de terugkeer van Davy Pröpper. De overgang van de 29-jarige middenvelder wordt mogelijk dit weekend al grotendeels afgerond.

PSV pakt door en is dicht bij terugkeer van Davy Pröpper

Het is niet bekend welk bedrag PSV gaat betalen voor Pröpper. Brighton hanteerde aanvankelijk een vraagprijs van tien miljoen euro, maar de transfersom zal een flink stuk lager liggen. De negentienvoudig Oranje-international speelde eerder tussen 2015 en 2017 voor PSV. Inclusief bonussen werd Pröpper vier jaar geleden voor vijftien miljoen euro verkocht aan Brighton.

Pröpper speelde de afgelopen jaren 107 wedstrijden in de Premier League. Het afgelopen seizoen kwam hij mede door blessureleed tot slechts zeven optredens in de Engelse competitie. Dat is ook de reden dat Pröpper deze zomer geen deel uitmaakt van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Pröpper wordt de vijfde zomeraanwinst van PSV. Eerder versterkten de Eindhovenaren zich al met doelman Joël Drommel, verdedigers André Ramalho en Phillipp Mwene en middenvelder Van Ginkel. De komst van laatstgenoemde werd eerder op de dag wereldkundig gemaakt. Van Ginkel werd in vier periodes gehuurd van Chelsea en mag zich vanaf komend seizoen écht PSV'er noemen.

PSV

gerelateerd