De Boer verwacht: "Memphis straks belangrijkste man"

19 juni 2021, 08:46   Bijgewerkt: 19 juni 2021, 08:56

Voor Memphis Depay verloopt het Europees kampioenschap nog niet zoals gehoopt. De 27-jarige aanvalsleider van het Nederlands elftal was weliswaar vanaf elf meter trefzeker tegen Oostenrijk (2-0), maar kon zijn stempel nog niet drukken op het spel van zijn ploeg. Volgens bondscoach Frank de Boer is er geen reden om bezorgd te zijn.

De Boer weet dat zijn aanvaller eigenlijk alleen maar beter kan. "Laten we ervan uitgaan dat Memphis alleen maar stappen vooruit kan maken", stelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Dat hij in de komende wedstrijden als het er echt om gaat de belangrijke man is. Ik heb daar alle vertrouwen in." Dat baseert De Boer op zijn laatste optreden. "Ook tegen Oostenrijk was hij weer belangrijk. Hij maakte een belangrijke penalty en gaf de pre-assist bij de andere treffer."

Toch wil De Boer ook een kritische noot plaatsen. "Natuurlijk weet hij ook dat hij dingen beter kan doen. Maar laat hem lekker groeien in het toernooi. Zodat hij belangrijk kan zijn in de achtste finale en alle rondes die hopelijk erna komen." Het Nederlands elftal hoopt komende maandag extra vertrouwen te tanken tegen Noord-Macedonië. Oranje is al geplaatst voor de knock-outfase.

Memphis speelde sinds zijn debuut in 2013 al 66 keer namens het Nederlands elftal. Daarin was hij 27 keer trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen