Perez stellig over 'De Ligt-discussie': ''Grootste onzin die er is"

19 juni 2021, 11:05

Kenneth Perez begrijpt niet dat er mensen zijn die twijfelen of Matthijs de Ligt wel opgesteld had moeten worden nadat hij fit was verklaard. De verdediger keerde tegen Oostenrijk terug in het basiselftal van Oranje ten koste van Jurriën Timber.

Het openingsduel van Oranje moest de verdediger van Juventus nog missen door een liesblessure. Richting het duel met Oostenrijk werd gezegd en geschreven dat De Ligt misschien wel aan de kant moest blijven. Perez snapt niets van die discussie, vertelt hij bij Voetbal International Live. "Voor mij is hij één van de beste verdedigers ter wereld en dan wordt het een discussie..."

De analist is duidelijk: "Never change a winning team is de grootste onzin die er is. Als je denkt dat je jezelf kan verbeteren ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne, dan doe je dat als coach", doelt hij op de wissel van Timber, waardoor De Ligt vanaf de aftrap mee kon doen tegen Oostenrijk. 

Marco van Basten was na de tweede groepswedstrijd kritisch op de mandekker. "Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar." De Ligt reageerde nuchter en stelde dat hij nog wat kan leren van de opmerkingen van de oud-topvoetballer. Dat zorgt voor lovende woorden van Perez. "Hoe De Ligt en ook Frenkie de Jong omgaan met kritiek...Dat zijn geweldige jongens en spelers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen