'Borussia Dortmund wil naast Malen nóg een PSV'er'

19 juni 2021 – Borussia Dortmund hoopt deze zomer te kunnen winkelen in Eindhoven. De Duitse topclub moet deze zomer op zoek naar nieuwe aanvallers en heeft twee potentiële versterkingen op het oog. Eerder werd Dortmund al in verband gebracht met de komst van Donyell Malen, nu ook interesse heeft in Noni Madueke.

'Borussia Dortmund wil naast Malen nóg een PSV'er'

Dat meldt het Duitse Ruhr Nachrichten. De negentienjarige aanvaller uit Londen moet in de Bundesliga de opvolger worden van Jadon Sancho, die deze zomer hoogstwaarschijnlijk voor een monsterbedrag naar Manchester United verkast. De route van Sancho zal Madueke interesseren: Sancho koos op jonge leeftijd voor een stap naar Dortmund, waar hij zich in de kijker speelde van de internationale top.

Madueke staat ook al langer op de verlanglijst van Leicester City. De aanvaller moet een bedrag van rond de twintig miljoen euro opleveren. Dat moet voor Dortmund geen probleem zijn, want Sancho gaat naar verwachting een flink bedrag opleveren. Manchester United is weliswaar niet bereid aan de gevraagde prijs van 95 miljoen euro te voldoen, maar duidelijk is dat Sancho met veel winst verkocht gaat worden.

Madueke heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij PSV. Bij de Eindhovenaren was de Engelsman dit seizoen vooral als invaller belangrijk. Coach Roger Schmidt gaf in zijn voorhoede de voorkeur aan Cody Gakpo, Donyell Malen, Eran Zahavi en Mario Götze. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft nog geen club zich officieel gemeld voor Madueke.

PSV

gerelateerd