Dribbelkoning Frenkie in rijtje met Ronaldo en Zidane

19 juni 2021 – Frenkie de Jong behoort tot dusverre tot een van de uitblinkers van het Europees kampioenschap. De middenvelder van het Nederlands elftal en FC Barcelona is het verdeelstation van Oranje en is een ware plaag voor zijn tegenstanders. Niemand kan tot dusverre tippen aan de dribbelvaardigheden van de 23-jarige middenvelder.

Dribbelkoning Frenkie in rijtje met Ronaldo en Zidane

De Jong ging tijdens de eerste twee speelrondes van het EK tot dusverre dertien dribbels aan. Geen speler kon dat evenaren. Memphis Depay en Yannick Carrasco (België) komen met elf gestarte dribbels nog het meest in de buurt. Frenkie is eveneens de meest succesvolle dribbelaar. Met tien van zijn dertien acties kwam hij zijn tegenstander voorbij. Voormalig Willem II-spits Alexander Isak is met acht geslaagde dribbels de nummer twee in het klassement.

Tegen Oostenrijk dribbelde hij vijf keer voorbij zijn tegenstander, een aantal dat hij tegen Oekraïne ook al haalde. Daarmee kwam hij in een bijzonder fraai rijtje met namen. Alleen Franck Ribéry (2012), Cristiano Ronaldo (2004), Zinédine Zidane (2000) en Luis Figo (2000) hadden twee EK-duels op rij minstens vijf geslaagde acties.

Oranje

gerelateerd