Willem II
0 – 1
Fortuna Sittard

Shakhtar blij met 'veelbelovende' Traoré: "Hij heeft alles"

19 juni 2021 – Lassina Traoré begon in de eerste seizoenshelft een aantal keer in de basis bij Ajax, maar na de winterstop was hij de derde spits. Desondanks spreekt Shakhtar Donetsk-directeur Sergei Palkin van een topaankoop. De club betaalt inclusief bonussen tien miljoen euro voor de Burkinees. 

Shakhtar blij met 'veelbelovende' Traoré: "Hij heeft alles"

''Wij denken dat Traoré één van de meest veelbelovende spitsen in Europa is. Om eerlijk te zijn dachten we tot voor kort dat het onmogelijk zou zijn om hem te halen. Dat heeft met één ding te maken: normaal gesproken gaan spelers niet zo makkelijk weg bij Ajax'', vertelt hij op de website van de Oekraïnse topclub. 

De aanvaller voelde het vertrouwen niet in Amsterdam en stond dus wel open voor een nieuwe avontuur. "Hij had nog een jaar contract en wilde liever naar een andere club. Wij hebben zijn zaakwaarnemer gesproken en lang onderhandeld, maar gelukkig wel een akkoord bereikt. We zijn blij om te kunnen zeggen dat hij vanaf vandaag bij onze club hoort'', aldus een trotse Palkin.

In de Johan Cruijff ArenA moest hij Sébastien Haller en Brian Brobbey voor zich dulden. Bij Shakhtar moet hij de onomstreden eerste spits worden. De verwachtingen zijn dus hoog, vertelt de directeur. "Hij is het type spits dat voor ieder team kan spelen. Hij is heel sterk, goed in de lucht, maar is ook technisch erg goed voor een spits. Daarnaast maakt hij ook nog eens veel doelpunten. Als je al zijn kwaliteiten bekijkt en als aanvaller beoordeelt, zie je dat hij alles heeft wat wij nodig hebben."

Ajax

gerelateerd