Officieel: FC Barcelona bevestigt komst Memphis dit weekend

19 juni 2021, 13:54

De kogel is door de kerk: Memphis Depay en FC Barcelona hebben volgens transferspecialist Fabrizio Romano een akkoord bereikt over de transfer van de aanvaller. De club wil de transfer van de aanvaller dit weekend wereldkundig maken. Daarvoor is het wel afhankelijk van het feit of Barça én de advocaten van Memphis de papieren op tijd ondertekend hebben.

Daarmee komt er een einde aan de maandenlange geruchtenstroom rond de toekomst van Memphis. De 27-jarige aanvaller is transfervrij vertrokken bij Olympique Lyon en kon daardoor in alle rust op zoek naar een nieuwe club. Onder meer Juventus toonde ook interesse, maar het was al snel duidelijk dat Memphis de stap naar FC Barcelona ging maken. Aan het begin van het seizoen ging die deal niet door in verband met de financiële situatie van de club.

Een jaar na dato krijgt Ronald Koeman alsnog zijn gewenste aanvaller, met wie hij in het verleden al zeer succesvol samenwerkte bij het Nederlands elftal. Onder Koeman werd Memphis in de punt van de aanval geposteerd, waar hij begon te excelleren. Ook dit EK is Memphis een van de twee aanvalsleiders van Oranje. De laatste twee duels vormde hij de aanval met Wout Weghorst.

Met Memphis haalt Barça een van de meest productieve spelers van Frankrijk binnen. Afgelopen seizoen was hij twintig keer trefzeker en bereidde hij bovendien twaalf goals voor. In de punt van de aanval zal hij moeten gaan concurreren met Sergio Kun Agüero, die eveneens transfervrij werd opgepikt. Ook Eric Garcia maakte gratis de overstap van Manchester City naar Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen