Kieft pleit voor Malen: "Met Weghorst is het te voorspelbaar"

19 juni 2021 – Wim Kieft is van mening dat bondscoach Frank de Boer een wisseling moet doorvoeren in zijn basisformatie. De oud-topspits constateert dat het aanvalsspel van het Nederlands elftal niet lekker loopt en denkt dat sterspeler Memphis Depay een andere partner nodig heeft. Kieft zou Donyell Malen de voorkeur geven boven Wout Weghorst, de laatste weken basiskracht.

Kieft pleit voor Malen: "Met Weghorst is het te voorspelbaar"

Kieft uit kritiek op het spel van het huidige aanvalsduo van Oranje. "Met Memphis en Weghorst voorin bij Oranje is het ook allemaal te voorspelbaar", aldus de ex-aanvaller in zijn column bij De Telegraaf. "Begrijpelijk dat ze gezocht worden door hun ploeggenoten, maar ze komen allebei het liefst in de bal in plaats van afwisselend de diepte te zoeken. Met Donyell Malen in de aanval naast Memphis heb je veel meer diepgang en dus dreiging."

Toch wil hij Weghorst niet volledig afkraken. "Je kan het Weghorst trouwens niet kwalijk nemen. Je krijgt wat je ziet bij hem. Hij speelt naar zijn kwaliteit en werkt zich een slag in de rondte. Of dit genoeg is voor Oranje valt te betwijfelen."

Kieft hoopt dat Memphis snel zijn goede vorm bereikt, waar de aanvaller de laatste weken naar op zoek is. "Zie dat ene balletje dat hij geeft op Malen, die daarna zo op de keeper afgaat en breed legt op Dumfries voor de 2-0 tegen Oostenrijk. Met zulke acties moet Memphis zich in het toernooi spelen en niet met allerlei kansloze acties, want het gaat linksom of rechtsom toch ten koste van zijn vertrouwen.'

Oranje

gerelateerd