Kees Jansma maakt zijn nieuwe functie in de voetballerij bekend

19 juni 2021 – Kees Jansma (73) heeft eindelijk wereldkundig gemaakt wat hij vanaf het nieuwe seizoen gaat doen. De afgelopen dagen was al duidelijk dat hij een nieuwe functie zou bekleden, maar onduidelijk was nog waar en in welke hoedanigheid. De journalist neemt vanaf het komende voetbaljaar plek in de vijfkoppige raad van commissarissen van FC Utrecht.

Kees Jansma maakt zijn nieuwe functie in de voetballerij bekend

Dat heeft hij zaterdag bevestigd bij de NOS,  waar hij als analist in de uitzending zat. Daarmee stopt hij definitief als journalist, een rol die hij jarenlang vervulde. In de laatste seizoenen was hij veel betrokken bij FOX Sports en eerder was hij perschef bij het Nederlands elftal. Momenteel presenteert hij onder andere nog de talkshow van Voetbal International, maar zal dus vermoedelijk ook daar mee stoppen. 

Ditmaal kiest hij dus voor een heel andere functie, bij een voor hem ook heel andere club. Jansma heeft op basis van het verleden een sterke band met ADO Den Haag. "Maar ik ben vervreemd van die club", lichtte Jansma toe. Met FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft hij een heel goede relatie, waardoor hij deze stap maakt. "Ik wil mooie dingen neerzetten in de Galgenwaard. Daarom deze keuze."

Afgelopen seizoen ontstond er nog intensiever contact tussen Jansma en FC Utrecht, aangezien hij betrokken was bij de Videoland-documentaire die over de club gemaakt wordt. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zal hij dus structureel een rol gaan vervullen in de Domstad.

Eredivisie

gerelateerd