Krankzinnige statistieken Ronaldo na treffer tegen Duitsland

19 juni 2021, 18:44   Bijgewerkt: 19 juni 2021, 18:49

Cristiano Ronaldo nam zaterdagavond het openingsdoelpunt voor zijn rekening in het duel met Duitsland. De Portugees rondde een heerlijke counter perfect af en kon daarmee een doelpunt bijschrijven aan zijn toernooitotaal als international. Het draagt bij aan de ongekende statistieken. 

En die statistieken werden na de treffer van Ronaldo weer even opgerakeld. Door zijn goal is hij de speler met de meeste goals op WK's en EK's opgeteld, al moet hij die eer momenteel nog wel delen met Miroslav Klose (negentien goals). Gerd Müller (18), Jürgen Klinsmann (16) en Michel Platini (14) volgen op gepaste afstand, maar de kans is best groot dat Ronaldo dit EK nog de alleenheerser wordt in dat lijstje.

In Engeland kwam ook nog een opvallende statistiek naar buiten: sinds de halve finales van het EK 2004 maakte Ronaldo méér doelpunten op EK's dan heel de nationale ploeg van Engeland (11 om 10). Ook opmerkelijk is de zuiverheid van Portugal: vier van de laatste vier pogingen op doel, leverden telkens een doelpunt op. Driemaal Ronaldo, die daarmee op de gedeelde eerste plaats staat op de topscorerslijst met Patrik Schick.

Overigens was ook de 1-2 een opmerkelijke goal, want het was voor het eerst ooit op een EK dat één ploeg in één wedstrijd twee eigen doelpunten maakte. Ook is het aantal eigen doelpunten dit toernooi nu al hoger dan bij het EK in 2016.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen