BREAK! Steijn stapt op bij NAC na bedreigingen van 'fans'

19 juni 2021 – De ontmanteling van NAC Breda is compleet. Trainer Maurice Steijn heeft namelijk zijn ontslag ingediend als hoofdcoach van de Eerste Divisie-club. Nadat de oefenmeester werd bedreigd en beveiliging thuis moest hebben, kwam hij tot de optelsom dat dát hem niet waard is. In overleg met de club is besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. 

BREAK! Steijn stapt op bij NAC na bedreigingen van 'fans'

De fans hadden een ultimatum gesteld voor de oefenmeester, die onder vuur lag vanwege de tegenvallende prestaties (lees: géén promotie) én het feit dat hij niet goed kon opschieten met technisch directeur Ton Lokhoff, die na een interne machtsstrijd razendsnel opstapte. De fans kozen de kant van de technisch eindverantwoordelijke, waardoor de kritiek op Steijn in ongekende proporties toenam en er dus zelfs bedreigingen kwamen.

Toen de dreiging toenam en er een ultimatum werd gesteld door de fans voor het vertrek van Steijn, besloot de oefenmeester in overleg met de club om toch op te stappen. 'Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen', schrijft het in een statement.

''In dit geval Maurice, die niets anders heeft gedaan dan keihard werken om met NAC Breda te promoveren. Dit is een nederlaag voor iedereen en onacceptabel en onverteerbaar. Hopelijk realiseren de mensen die voor de ophitsing rond de club en de persoon Maurice hebben gezorgd, welke schade ze hebben aangericht aan de club, de stad, mensen persoonlijk en het maatschappelijke klimaat. Daartoe behoren helaas ook een aantal mensen dicht bij de club en bepaalde media. Zij zullen bij zichzelf te rade moeten gaan.'

Lees ookBizar: huis NAC-trainer Steijn bewaakt na dreigementen

De fans hebben wel hun zin gekregen: zij wilden voor vanavond twaalf uur het ontslag van Steijn, anders zouden er maatregelen volgen. Of algemeen directeur Mattijs Manders, die ook onder vuur ligt omdat hij de kant van Steijn koos, eveneens zal vertrekken, is nog onbekend. Zolang hij aanblijft, lijkt een terugkeer van Lokhoff sowieso uitgesloten. Zeker is wel dat de situatie in Breda voorlopig heetgebakend zal blijven.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd