NAC boos op 'vilein en giftig' BN/De Stem, krant ontkent

19 juni 2021 – NAC Breda heeft zaterdagavond het vertrek van trainer Maurice Steijn wereldkundig gemaakt. De oefenmeester besloot te vertrekken nadat de achterban van de club dreigementen had geuit aan het adres van de coach. In het statement haalde de club bovendien uit naar de regionale krant BN/De Stem en die heeft via de hoofdredacteur gereageerd op de verwijten.

NAC boos op 'vilein en giftig' BN/De Stem, krant ontkent

'Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN/De Stem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos. Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd', schreef NAC Breda in het vertrekbericht van de oefenmeester, die onder vuur ligt bij de achterban.

Dat is iets dat de regionale krant niet op zich kon laten zitten en heeft via hoofdredacteur André Trompers gereageerd op de aantijgingen. "Onze journalisten hebben in alle jaren een groot netwerk opgebouwd. Wij spreken dagelijks veel mensen binnen of dichtbij de club en zijn om die reden zeer goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Met die producties gaan we niet over één nacht ijs. De club heeft ook de laatste weken alle ruimte gehad om te reageren op vragen en producties van BN DeStem, maar daar niet altijd gebruik van gemaakt", legt hij uit.

Lees ook: BREAK! Steijn stapt op bij NAC na bedreigingen van 'fans'

Zeker is dat de relatie tussen de regionale krant en NAC Breda voorlopig flink bekoeld is. Vanuit de club vindt men dat er te veel en te snel werd gekozen voor het kamp van clubman Ton Lokhoff, die geen heil zag in een verdere samenwerking met Steijn. Algemeen directeur Mattijs Manders echter wél, waardoor Lokhoff besloot te vertrekken en de fans na een sportief teleurstellend seizoen van zich lieten horen. Uiteraard is de manier waarop diep en diep triest.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd