Positie Memphis nog onbekend: "Daar is hij extreem goed"

20 juni 2021, 08:44

De transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona werd zaterdagmiddag afgerond. De spits komt transfervrij over van Olympique Lyon en gaat na de zomer aan de slag met Ronald Koeman en Alfred Schreuder. De assistent-trainer van de Catalanen liet zaterdagavond bij NOS Studio Europa zijn licht schijnen op de transfer.

De stap van Memphis naar Barcelona hing al lange tijd in de lucht. Waar Koeman eerder al aangaf dat het zo goed als rond was, hield de international van Oranje zijn kaken nog stijf op elkaar. Zaterdag kwam er dan eindelijk duidelijkheid. "Ik heb ook vorige week begrepen dat het in principe rond zou zijn", vertelt Schreuder aan tafel bij de NOS. "Vandaag is het dan definitief bekend geworden, dus dat is prachtig voor ons."

Terwijl Memphis zijn eerste stappen bij de grootmacht nog moet zetten, wordt er al flink gediscussieerd over zijn mogelijke positie. De aanvaller geeft zelf aan liever niet vanaf de linkerkant te spelen. In de spits zou hij moeten concurreren met onder meer Sergio Agüero. "Daar heb ik het helemaal nog niet met Ronald over gehad. Hij kan eigenlijk overal voorin spelen, met name centraal of vanaf links is hij extreem goed", vervolgde Schreuder.

In Barcelona krijgt Memphis zijn tweede kans bij een Europese topclub. Eerder werd een avontuur bij Manchester United een teleurstelling voor de ex-PSV'er. Daarna zette hij zichzelf weer op de kaart bij Olympique Lyon. Momenteel zit de aanvaller echter nog niet met zijn hoofd bij zijn nieuwe uitdaging. Maandag wacht op het EK het treffen met Noord-Macedonië. Volgende week staat de achtste finale op de planning voor Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen