Derksen kraakt performancecoach Oranje: "Een charlatan"

20 juni 2021 – Johan Derksen vindt het belachelijk dat een aantal spelers van Oranje in contact staat met performancecoach. In een interview met De Volkskrant bleek namelijk dat Remco Visscher tijdens het EK in contact staat met internationals Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Wout Weghorst. Dat is volgens Derksen een slechte zaak.

Derksen kraakt performancecoach Oranje: "Een charlatan"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Dit is een charlatan zonder enige medische achtergrond", aldus Derksen zaterdagavond tijdens de late aflevering van De Oranje Zomer. "Hij komt ook nog eens uit dat anti corona-netwerk. Het zal geen toeval zijn dat Weghorst ook geen vaccinatie wilde en De Ligt huiverig deed. Het is te gek voor woorden een 34-jarige jongen uit Harderwijk anderhalf uur voor een wedstrijd spelletjes gaat doen omdat ze anders niet kunnen voetballen."

Visscher heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostenrijk anderhalf uur via FaceTime met de spelers gesproken en oefeningen gedaan. "Als spelers zichzelf wijs maken dat ze door deze snijboon beter gaan voetballen, dan vind ik het prima. Maar ik vind het ook een beetje labiel als je naar dit soort mensen stapt om uit de brand te raken", vervolgde Derksen zijn relaas. De analist meldt ook dat de performancecoach niet beschikt over de juiste diploma's.

"Als je met hersenen van mensen aan het werk gaat, vind ik het prettig als je daar een uitgebreide studie voor gevolgd hebt. Een psychiater of psycholoog weet van de hoed en de rand. Deze jongen heeft geen enkele medische opleiding, hij heeft niet eens een EHBO-diploma. Hij ziet het als een gat in de markt en er sluiten een paar spelers aan. Dan is het einde zoek." Het is niet bekend of er vaker een sessie met Visscher komt.

Oranje

gerelateerd