Dumfries kan naar de top: "Beter dan Azpilicueta of Carvajal"

20 juni 2021 – Als het aan Willem van Hanegem ligt, kan Denzel Dumfries ook de stap maken naar de absolute top. De rechtsback van PSV doet het vooralsnog uitstekend op het EK en wordt gelinkt aan onder meer Internazionale, Everton en Bayern München. Van Hanegem ziet geen redenen waarom een Europese grootmacht Dumfries niet zou willen.

Dumfries kan naar de top: "Beter dan Azpilicueta of Carvajal"

Van Hanegem vindt dat Dumfries een uitstekend EK draait en ziet in de absolute top mindere spelers rondlopen. "Waarom zou Dumfries niet naar de top kunnen?", vraagt De Kromme zich hardop af bij ESPN. "Als je bij Chelsea naar César Azpilicueta kijkt. Die schopt iedereen ondersteboven, maar voetballend is het droevig. Ze hebben hem nu zelfs weer aanvoerder gemaakt."

"Je gaat me echt niet zeggen dat die beter is dan Dumfries", vervolgde Van Hanegem, die het ook niet zo ziet zitten in Daniel Carvajal. "Dan heb je ook nog die rechtsback van Real Madrid, dat is ook zo'n vreemde. Ik geloof dat hij nu een aantal keer geblesseerd is geweest. Dan zou ik altijd mijn voorkeur geven aan Dumfries in plaats van dat soort gasten."

De 25-jarige Dumfries is dit EK met twee doelpunten topscorer van Oranje. Hij heeft bij zijn club PSV aangegeven dat hij deze zomer graag een transfer wil maken. De Eindhovenaren hopen naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro te ontvangen. Dumfries heeft nog een contract tot medio 2023 en wordt dus in verband gebracht met grote clubs uit Duitsland, Engeland en Italië.

Oranje

gerelateerd