Blind vraagt om rust voor Eriksen: "Dat ergert me"

20 juni 2021 – Daley Blind hoopt dat Christian Eriksen de rust krijgt die hij nodig heeft om te herstellen van zijn hartstilstand. De verdediger van Ajax en Oranje vindt het dan ook erg vervelend dat er nu al volop wordt gespeculeerd wordt over de toekomst van Eriksen. Volgens Blind moeten mensen realiseren wat ze daarmee aanrichten.

Blind vraagt om rust voor Eriksen: "Dat ergert me"

Blind heeft zelf ook problemen met zijn hart gehad en weet uit ervaring hoe heftig dat is voor een voetballer. De Ajacied speelt daarom inwendige defibrillator, die Eriksen inmiddels ook een heeft gekregen. "Ik had in mijn herstel geen punt om me op te focussen, er was geen stip aan de horizon", vertelt de international van Oranje in gesprek met het Engelse medium The Mirror.

"Wat me enorm ergert is dat veel mensen nu al zeggen dat zijn loopbaan voorbij en dat hij nooit meer kan voetballen. Ze realiseren niet hoeveel pijn dat doet", vervolgt ervaringsdeskundige Blind. "Toen dit met mij gebeurde, vertelde de hele wereld dat ik klaar was als profvoetballer en dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. De beelden van Eriksen waren voor mij zo herkenbaar. Daarom was het erg emotioneel."

Ondanks zijn eigen hartproblemen is Blind nog altijd actief bij Ajax. "Er was geen reden om te stoppen. Het belangrijkste was om je weer vrij te voelen in je hoofd. Ik was niet bang toen de doktoren groen licht gaven. Ik voelde op dat moment wel spanning, maar zeker geen angst. Kijk waar ik vandaag de dag sta. Daarom wil ik tegen iedereen zeggen dat ze Christian met rust moeten laten."

Oranje

gerelateerd