Medische keuring scheidt Pröpper van rentree bij PSV

20 juni 2021 – Davy Pröpper gaat snel zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij PSV. De middenvelder komt over van Brighton & Hove Albion FC, waar hij nog tot medio 2023 onder contract stond. Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad hoeft de 29-jarige Pröpper alleen nog zijn medische keuring te ondergaan.

Medische keuring scheidt Pröpper van rentree bij PSV

De transfer van Pröpper was al een tijdje aanstaande en PSV pakt nu dus daadwerkelijk door. De middenvelder wilde graag terug naar de Eredivisie en speelde tussen 2015 en 2017 al in het Philips Stadion. Daarvoor was hij actief bij Vitesse. Het is niet bekend wat PSV voor Pröpper betaalt, maar volgens het ED is het minder dan de tien miljoen die Brighton wilde.

Pröpper speelde de afgelopen jaren 107 wedstrijden in de Premier League. Het afgelopen seizoen kwam hij mede door blessureleed tot slechts zeven optredens in de Engelse competitie. Dat is ook de reden dat Pröpper deze zomer geen deel uitmaakt van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Pröpper wordt de vijfde zomeraanwinst van PSV. Eerder versterkten de Eindhovenaren zich al met doelman Joël Drommel, verdedigers André Ramalho en Phillipp Mwene en middenvelder Van Ginkel. De komst van laatstgenoemde werd eerder op de dag wereldkundig gemaakt. Van Ginkel werd in vier periodes gehuurd van Chelsea en mag zich vanaf komend seizoen écht PSV'er noemen.

PSV

gerelateerd