Goed nieuws voor Koeman; Laporta kondigt meer transfers aan

20 juni 2021 – FC Barcelona is na de komst van Memphis Depay zeker nog niet klaar op de transfermarkt. De Catalanen willen komend seizoen weer landskampioen worden en hoge ogen gooien in de Champions League. Voorzitter Joan Laporta heeft daarom laten weten dat er zeker nog nieuwe spelers gepresenteerd zullen worden.

Goed nieuws voor Koeman; Laporta kondigt meer transfers aan

In een interview met de Spaanse krant La Vanguardia gaat Laporta in op de status van Barcelona. Dat laat meteen zien dat de mogelijkheden in Camp Nou beperkt zijn. "De club staat er slechter voor dan ik had verwacht. Ik had al voorspeld dat het lastig zou worden. Er zijn dingen gebeurd en er gaan nog dingen gebeuren in het belang van Barcelona."

De Catalanen haalden naast Memphis ook Emerson Royal (Real Betis), Eric García en Sergio Agüero (beiden Manchester City) binnen. Georginio Wijnaldum leek ook op weg naar Barcelona, maar koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain. "Helaas hebben we ook naast een speler gegrepen. We gaan proberen om nog drie of vier spelers binnen te halen."

Barcelona heeft het financieel lastig door de torenhoge salariskosten van de club. Zo werd al besloten dat trainer Ronald Koeman minder gaat verdienen, al worden de premies wel verhoogd. Volgens Laporta moet hij dat soort maatregelen nemen. De voorzitter vindt dat de huidige salarissen niet passend zijn en gaat daar naar alle waarschijnlijkheid in snijden.

LaLiga

gerelateerd