De Boer steunt opgestapte Steijn: "Ik heb met hem te doen"

20 juni 2021 – Bondscoach Frank de Boer heeft op de persconferentie van Oranje zijn steun uitgesproken aan Maurice Steijn. De trainer stapte eerder dit weekend na bedreigingen op bij NAC Breda, waar het behoorlijk rommelt. De Boer hoopt dat de laatste keer is dat iets dergelijks gebeurt in de voetballerij.

De Boer steunt opgestapte Steijn: "Ik heb met hem te doen"

"Dat is heel triest", vertelde De Boer over de bedreigingen aan het adres van Steijn. Het huis van de oefenmeester werd op last van Openbaar Ministerie beveiligd. "Ik hoop dat het de laatste keer is dat zoiets gebeurd. Hopelijk worden de mensen die deze bedreigingen hebben gedaan aangepakt. Dit heeft een grote impact op je familie. Als je dit dan over je heen krijgt, is dat echt verschrikkelijk."

De Boer is als bondscoach ook voorzitter van de CBV, de belangenvereniging voor voetbaltrainers. "We weten dat er altijd een bepaalde druk is. Dat geldt voor spelers, maar zeker ook voor trainers. Ik weet als geen ander dat de druk heel erg hoog is. Mijn vrouw maakt zich vaak nog drukker dan ik zelf. Het blijft natuurlijk een spelletje, al is het een belangrijke bijzaak. We moeten het ook weer niet groter maken dan het is. Ik vind het heel triest en heb met hem te doen."

Steijn stapte zaterdagmiddag op bij NAC, nadat technisch directeur Ton Lokhoff eerder deze week al was vertrokken bij de club. Steijn en Lokhoff konden niet goed met elkaar door een deur en deze week barste de bom in het Rat Verlegh Stadion. Boze fans van NAC verzette zich hevig tegen het vertrek van clubicoon Lokhoff, die inmiddels heeft aangegeven terug te willen keren nu Steijn weg is.

Lees ook: Steijn stapt op bij NAC na bedreigingen van 'fans'

Oranje

gerelateerd