Soap bij NAC duurt voort; aandeelhouders stappen op

20 juni 2021 – De rust lijkt voorlopig niet weder te keren bij NAC Breda. Nadat trainer Maurice Steijn zaterdag opstapte vanwege bedreigingen aan zijn adres, hebben drie aandeelhouders zondagmiddag aangegeven niet door te willen bij de club. Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema laten dat weten in een statement in De Telegraaf.

Soap bij NAC duurt voort; aandeelhouders stappen op

Het was deze week erg onrustig bij NAC, waar technisch directeur Ton Lokhoff opstapte vanwege zijn slechte relatie met Steijn. Die werd vervolgens bedreigd en besloot op te stappen bij de club. Aandeelhouders Van Aalst, Van Weelde en Burema zijn helemaal klaar met de situatie bij de club en vertrekken. Later maken ze bekend op welke wijze en aan wie zijn hun aandelen verkopen.

"Bij een club, waarbij dit soort exorbitante en kwalijke praktijken niet als volstrekt onacceptabel worden benoemd en het risico in zich dragen om te verworden tot norm, voelen wij ons niet meer thuis", is de strekking van hun statement. "Daarom hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang al onze financiële betrokkenheid bij NAC Breda te beëindigen. Dit houdt onder meer in dat wij, de drie grootaandeelhouders, onze aandelen te koop zullen aanbieden."

De begreigingen aan het adres van Steijn waren voor de aandeelhouders de druppel. "Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden. Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd