Stagiair Velthuizen (34) maakt een 'fitte en afgetrainde' indruk

20 juni 2021 – Bij Fortuna Sittard was er afgelopen seizoen heel veel te doen om de fitheid van keeper Piet Velthuizen (34), maar de doelman is in de afgelopen maanden wel fit geraakt. Want bij Go Ahead Eagles, waar hij in de komende tijd een contract probeert af te dwingen, maakt de routinier een goede en fitte indruk.

Stagiair Velthuizen (34) maakt een 'fitte en afgetrainde' indruk

"Hij is gedreven en ik zie goede dingen, maar hij is soms ook nog slordig en onwennig. Hij oogt fit en ziet er afgetraind uit. Hij kwam goed door een conditionele test dus de eerste tekenen zijn positief", is oefenmeester Kees van Wonderen complimenteus over Velthuizen tegenover RTV Oost. "Het is nog heel vroeg, maar uiteindelijk moeten we naar een Eredivisiewaardig elftal. Er gaan nog jongens vertrekken en bijkomen." 

Sowieso moet Go Ahead Eagles nog de transfermarkt op, ondanks de komst van onder anderen Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens, Joris Kramer en Mats Deijl. "Er moet het nodige gebeuren", aldus technisch manager Paul Bosvelt. "Het liefst zit je in een bepaalde positie dat je geen geduld hoeft te hebben. Maar in onze situatie moet je dat wel hebben." Kowet is afhankelijk van keuzes bij andere clubs, waarna het doorsijpelt naar onderen toe, legt Bosvelt uit.

Lees ookVelthuizen krijgt van Go Ahead kans om contract te verdienen

Over de keuze om Velthuizen op proef te nemen. "Hij is een keeper met een verleden op respectabel niveau. Het gaat erom of hij dat hier ook kan brengen, dat moeten wij gaan beslissen. Dan gaat het ook om fitheid en kwaliteit. Het moet wel op zijn plek vallen en dan moet hij het laten zien", zei Bosvelt, die aangeeft dat de promovendus geen spelers kan kopen ondanks dat Jay Gorter en Sam Beukema werden verkocht.

Eredivisie

gerelateerd