Opmerkelijke B-ploeg Italië mogelijk slecht nieuws voor Oranje

20 juni 2021, 17:24   Bijgewerkt: 20 juni 2021, 17:29

Italië maakte tot dusver de beste indruk op het EK 2020, toch is dat voor bondscoach Roberto Mancini geen reden om zijn opstelling in tact te laten voor de laatste wedstrijd in de groepsfase. De oefenmeester heeft voor het duel tegen Wales, dat nog zeker van belang is, zijn formatie op liefst acht (!) plekken gewijzigd. Daarmee komt mogelijk de eerste plek in gevaar en dat zou gevolgen hebben voor Oranje. 

Want Wales heeft momenteel vier punten en Italië zes: bij een zege van de ploeg van Gareth Bale en consorten, dan wordt dat team eerste in de poule en Italië tweede. Dat is voor het Nederlands elftal ook weer slecht nieuws, omdat Oranje bij een zege in de achtste finale de nummer twee uit Groep A mogelijk treft (zij spelen in de achtste finales tegen de nummer twee van Groep B). De nummer twee van Groep A is bij een zege van Italië vermoedelijk Wales of anders Zwitserland, maar als de Italianen verliezen, kan Italië opeens in 'de helft van Oranje' terecht komen.

Lees ookWaarom Oranje zal juichen voor Italië

Giovanni Di Lorenzo, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Nicolò Barella, Manuel Locatelli, Domenico Berardi, Ciro Immobile en Lorenzo Insigne zijn gepasseerd door keuzeheer Mancini, die slechts drie basisspelers liet staan tegen Wales. Desondanks staan er nog genoeg grote namen aan de aftrap, maar een ingespeeld geheel zoals in de eerste twee duels is het vermoedelijk zondagavond niet.

Frank de Boer liet bij het Nederlands elftal, dat in tegenstelling tot Italië overigens wel al zeker is van de groepswinst waardoor het resultaat tegen Noord-Macedonië dus sowieso geen invloed meer heeft op het toernooiverloop, weten dat hij slechts op twee plekken een wijziging doorvoert. Mancini denkt daar dus anders over: voor Oranje is het te hopen dat zijn keuzes niet afgestraft worden. 

Opstelling Italië: Donnarumma; Toloi, Bonucci, Bastoni, Emerson; Pessina, Jorginho, Verratti; Chiesa, Belotti, Bernardeschi.

Opstelling Wales: Wales: Wards; Roberts, Rodon, Gunter, Ampadu, Williams; Morrell, Allen, Ramsey; James, Bale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen