Data: dit zijn de potentiële beste nummers drie op het EK

20 juni 2021, 18:02

Met het ingaan van de derde speelronde in de groepsfase van het EK wordt met de wedstrijd duidelijker wie het Nederlands elftal vermoedelijk zal treffen in de achtste finales. Omdat Oranje al zeker groepswinnaar is, is de strijd om de beste nummers drie vanuit Nederlands perspectief zéér interessant. Momenteel zijn de voorspellingen gunstig, maar het zit dicht bij elkaar.

Databedrijf Gracenote heeft de kansen op een rijtje gezet van hoe groot de verwachting is dat teams uit een bepaalde groep bij de beste vier nummers drie zullen zitten. Voor het Nederlands elftal zou het heel fijn zijn als Groep A daartoe niet behoort, omdat het dan sowieso niet de nummer drie uit de poule des doods (Frankrijk, Duitsland, Portugal & Hongarije) treft.

Op het moment van de start van de derde speelronde, heeft Groep B de kleinste kans om nog de beste nummer drie aan te leveren (47%), gevolgd door Groep A met 56%. De achterstand op Groep E (Zweden, Spanje, Slowakije en Polen) is echter maar één procentpunt, waardoor zondagavond een remise tussen Wales en Turkije vanuit Nederlands perpectief heel welkom zou zijn.

Want de kans dat de nummer drie uit Groep F niet doorgaat naar de volgende ronde, is vrijwel nul. Op dit moment is de kans 94% dat de nummer drie van de poule des doods zich plaatst voor de achtste finales. Mocht de nummer drie uit Groep A overigens wel een ticket bemachtigen, dan is de kans vijftig procent dat Oranje Groep F treft: ook dan is er nog een escape.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen