Oranje-dagboek #10: statements, opstellingsnieuws en vrees

20 juni 2021 – Het Nederlands elftal zette vandaag de laatste puntjes op de i richting het laatste groepsduel tegen Noord-Macedonië. Maandagavond sluit Oranje die poulefase af, in de wetenschap dat het als koploper niet meer te achterhalen is. De sfeer op het veld en bij de selectie oogt dan ook zeer ontspannen. Ook de pers profiteerde daar dankbaar van.

Oranje-dagboek #10: statements, opstellingsnieuws en vrees

Opstelling al bekend?
Nee, de staf van het Nederlands elftal deed er bepaald niet alles aan om de mogelijke opstelling voor morgenavond te verbergen. Een cameraman van de NOS slaagde erin assistent-coach Dwight Lodeweges vast te leggen met een briefje in zijn hand. Na inzoomen bleek daarop de opstelling voor tegen Noord-Macedonië vermeld te staan. Als bondscoach Frank de Boer zijn elftal daadwerkelijk op die manier formeert, verliezen Marten de Roon en Wout Weghorst hun basisplaats. Zij worden vervangen door Ryan Gravenberch en Donyell Malen, de laatste interland beiden al succesvol als invaller. Op de persconferentie bekende De Boer al twee spelers rust te geven.

Laatste training op 'matchday -1'
Met een volledig fitte selectie heeft het Nederlands elftal zich optimaal kunnen voorbereiden op de clash met Noord-Macedonië. Dat betekent dat ook Matthijs de Ligt en Quincy Promes, die afgelopen week wat fysieke problemen hadden, zijn klaargestoomd voor het laatste groepsduel. Voor het duel met Noord-Macedonië is vooral de vraag aan welke spelers De Boer speelkansen wil gunnen. Zijn keuze uit de 25 internationals is in ieder geval ruim.

Hoop en vrees na blik op poule A
Voor de televisie zal er in het spelershotel met een glimlach én een verontrustend gevoel naar de resultaten in poule A zijn gekeken. Groepshoofd Italië deed met een 1-0 zege op Wales wat het moest doen en sluit daardoor de poule af als nummer één. Het Nederlands elftal kan daardoor pas in de finale tegenover de ijzersterke Azzurri komen te staan. Omdat Zwitserland won van Turkije (3-1) en daardoor op vier punten kwam, behoort het waarschijnlijk tot de vier beste nummers drie. De kans op een treffen met de nummer drie van de poule des doods is daardoor procentueel flink gestegen

Hongarije wordt Oranje
Terwijl de focus moet liggen op het duel met Noord-Macedonië is eigenlijk heel Nederland al bezig met de achtste finales. De pers vroeg al naar de statements die Frank de Boer met zijn ploeg zou gaan maken en alle fans zijn bezig met wie Oranje gaat treffen in Boedapest. Én heel veel Nederlanders zijn bezig om een reis naar Hongarije in orde te maken: het wordt één grote Oranje-invasie, zo is de verwachting

Nederland moet oppassen
Noord-Macedonië, de laatste groepstegenstander van Oranje, is de grote onbekende in poule C. Het land nam nooit eerder deel aan een eindtoernooi en heeft weinig grote namen in de selectie. Toch zijn er wel degelijk een paar redenen waarom Nederland op zijn hoede moet zijn voor de op papier zwakkere tegenstander. Samen met bookmaker TOTO blikt FCUpdate.nl vooruit op de laatste groepswedstrijd. Lees hier meer!

Oranje op socialsOranje

gerelateerd