Fort Italië: EK-favoriet bereikt magische clean sheet-grens

20 juni 2021 – Italië is tijdens dit EK voorlopig oppermachtig. Nadat de Azzurri de eerste twee groepsduels winnend afsloot (tegen Turkije 0-3 en tegen Zwitserland 3-0), heeft het voorlopig ook weinig problemen met Wales. Dankzij een treffer van Matteo Pessina zochten de Italianen de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong, maar dat was niet het meest knappe feit.

Fort Italië: EK-favoriet bereikt magische clean sheet-grens

Na 35 minuten spelen slechtte Italië namelijk een zeer fraaie grens. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini had op dat moment namelijk liefst duizend minuten op rij de in Italië geliefde nul te houden. De laatste speler die doelman Gianluigi Donnarumma of een van zijn collega's wist te passeren, is een bekende: tijdens de ontmoeting met het Nederlands elftal bracht Donny van de Beek de stand op 1-1. Sindsdien sloeg Italië zelf al 32 keer toe.

Slechts twee landen op dit EK slaagden er eveneens in de poorten achterin gesloten te houden. Engeland hield tweemaal de nul en ook Zweden kreeg nog geen doelpunten om de oren. De huidige koploper van groep E maakte vooral indruk door favoriet Spanje op een 0-0 remise te houden. De achterhoede van het Nederlands elftal werd tweemaal gepasseerd: Oekraïne kwam tijdens de 3-2 zege knap terug in de wedstrijd.

Italië-poulegenoot Turkije doet er verstandig aan om eens een blik te werpen in de keuken van de Italianen. De hekkensluiter van poule A moest in de eerste drie wedstrijden al zeven goals incasseren.

Volg de wedstrijd tussen Italië en Wales in ons liveblog!

Oranje

gerelateerd