Ophef om regenboogband Neuer, roep om statement van Oranje

20 juni 2021 – Het is nog maar de vraag of Manuel Neuer ook tijdens de derde wedstrijd van de nationale ploeg van Duitsland tegen Hongarije zijn aanvoerdersband in de kleuren van de regenboogvlag mag dragen. Het is namelijk tegen de regels van de UEFA om politieke statements te maken, ondanks dat het in de eerste twee duels ook al gebeurde. 

Ophef om regenboogband Neuer, roep om statement van Oranje

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De aanvoerder van Duitsland draagt de band juist om een statement te maken tegen in dit geval Hongarije, waar recent een nieuwe wet aangenomen is tegen het homohuwelijk. Daarnaast waren er bij de afgelopen duels ook homofobe en racistische spreekkoren te horen in het stadion in Boedapest, waarna de UEFA ook reeds een onderzoek naar heeft ingesteld.

Duitsland koos er bewust voor om dit statement te maken als een soort steun in de rug van de de LGBTI-gemeenschap in Hongarije. De UEFA moet echter wel instemmen met het voorstel en de vraag is of dat zal gebeuren. In de eerste twee duels gebeurde het al wel en deed Neuer het zonder toestemming van de Europese voetbalbond, daarvoor kan Duitsland worden gestraft.

Nog géén statement Oranje
Frank de Boer werd zondag tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal ook gevraagd naar of Oranje in de achtste finales – als het in Hongarije speelt – een statement gaat maken. Daarover kon de bondscoach nog geen mededelingen doen, omdat zoiets pas ná het duel met Noord-Macedonië zou worden besloten. Vanuit FCAfkicken kwam in elk geval al de petitie om ook vanuit het Oranje-kamp een statement te maken tegen de Hongaarse overheid. Zal er een sterk signaal komen vanuit Zeist?


Reacties

Oranje

gerelateerd