Nederland ontloopt Italië nog even na diens zege op Wales

20 juni 2021, 19:51   Bijgewerkt: 20 juni 2021, 20:09

Italië heeft in de groepsfase de volledige negen punten binnengehaald. In de laatste horde naar de groepswinst was Wales de tegenstander, maar de tegenstand van de Welshmen was niet groot. Met een B-ploeg kwam Italië een keer tot scoren, waardoor ze als absolute winnaar uit poule A komen (1-0). Wales heeft ternauwernood de tweede plaats kunnen vasthouden. Italië treft Oekraïne of Oostenrijk in de achtste finales.

Bij aanvang van de wedstrijd bedroeg het verschil twee punten tussen Italië en Wales. De Italianen hadden genoeg aan een punt om de groepswinst veilig te stellen, terwijl Wales ook minstens een punt nodig had om zeker de tweede plaats te behouden. Roberto Mancini had de bezem door zijn opstelling gehaald. Er verschenen slechts drie vertrouwde namen aan de aftrap. De coach van de tegenstander zette daar tegenover een zeer verdedigend Wales, wat zijn spits Kieffer Moore had opgeofferd, zodat er een extra verdediger opgesteld kon worden.

Met een verdiende 1-0 voorsprong op zak was er geen vuiltje aan de lucht voor de Italianen, die in het begin van de tweede helft al bijna op 2-0 stonden. Vanuit een vrije trap schoot Federico Bernardeschi de bal van een meter of dertig op de paal. Een volgend Italiaans doelpunt leek een zekerheidje te zijn, nadat Ethan Ampadu met een rode kaart naar de kant werd gestuurd. Dit gebeurde echter niet.

Toch was het voor Wales een spannend laatste half uur na de rode kaart. Op dat moment was het verschil in doelsaldo tussen Wales en Zwitserland namelijk twee doelpunten. Als het doelsaldo op gelijke hoogte kwam, dan waren het aantal rode en gele kaarten doorslaggevend (negatief voor Wales). Ternauwernood wist Wales dus de tweede plaats in eigen handen te houden.

Ook met de wisselspelers in de basis wist Italië redelijk aanvallend voetbal te spelen. Daarmee maakten ze nogmaals gehakt van de defensieve reputatie die de Azzurri jarenlang kende. Het was wel wat minder sprankelend dan de vorige keer, maar Italië is dus bovenaan geëindigd en zal het in de volgende ronde opnemen tegen Oekraïne of Oostenrijk (nummer twee van Poule C).

Man of the match: Marco Verratti

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen