Invasie Oranje-fans in Hongarije: fanzone en een mars door stad

20 juni 2021, 20:46

Heel Nederland kan zich al even verheugen op het feit dat Oranje zondag 27 juni in de achtste finales in Boedapest speelt. De ploeg van Frank de Boer is al zeker van de groepswinst, waardoor heel het land zich kan gaan opmaken voor een reis naar Hongarije. Er worden duizenden fans verwacht die de reis gaan maken.

Dat heeft de KNVB laten weten tegenover het Algemeen Dagblad. De voetbalbond verwacht zo'n vijf tot misschien wel tienduizend supporters in Boedapest, waar het hele stadion gevuld mag worden. Er wordt door de grote aanloop zelfs een Oranje-fanzone gevuld en er komt een mars van de supporters naar het stadion. Binnen in het stadion is ruimte voor een paar duizend supporters.

Alle fans moeten wel een recente negatieve PCR-test kunnen overleggen, of gevaccineerd zijn óf in de afgelopen drie maanden corona hebben gehad. Anders ben je als supporter niet welkom in de Puskás Arena, waar opnieuw een kleine zeventig duizend toeschouwers zullen zijn bij het duel van het Nederlands elftal. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: Oranje moet vrezen: 83

Door de Oranje-gekte is er een extra vlucht ingezet vanuit Nederland naar Hongarije. Alle fans zijn welkom, maar toeristen vanuit Nederland mogen zich niet ook naar Hongarije begeven. De vluchten worden uitgevoerd door de supportersvereniging en ook daar moet je kunnen aantonen dat je geen corona hebt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen