Bazoer ziet oproep Curaçao als overval, Drenthe naar Suriname?

20 juni 2021 – Riechedly Bazoer begrijpt niets van zijn plek in de voorselectie van Curaçao. De naam van de 24-jarige sterspeler van Vitesse verscheen deze week verrassend op een flinke lijst met namen voor de Gold Cup, maar daar staat hij niet achter. Bazoer wil nog altijd voor zijn kansen gaan in het Nederlands elftal gaan en peinst niet over een overstap naar het Antilliaanse eiland.

Bazoer ziet oproep Curaçao als overval, Drenthe naar Suriname?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat bevestigt zijn management in gesprek met De Gelderlander. "Hij is in ieder geval gewoon niet beschikbaar", meldt het kamp-Bazoer, dat niet blij is met de actie van bondscoach Guus Hiddink. De Nederlandse toptrainer deed de voorbije maanden al vaker een poging om Bazoer te verleiden, maar Bazoer verkocht het land van zijn roots onlangs nog een duidelijke nee. Volgens de krant ziet Bazoer het als 'een overval die druk uitoefent op zijn keuze.'

Niet alleen zesvoudig Oranje-klant Bazoer verscheen op de lijst met voorlopige namen. Ook Joshua Brenet en jeugdinternationals Tyrell Malacia en Tahith Chong kunnen de switch maken naar Curaçao. Het is niet bekend of zij het ook oneens zijn met hun oproep.

Royston Drenthe
Royston Drenthe hoopt wél van nationale ploeg te veranderen. De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord en Real Madrid kwam in 2010 eenmalig in actie voor het Nederlands elftal, maar droomt zijn interlandloopbaan bij Suriname nieuw leven in te blazen. "Het is niet aan mij, maar ik sta open voor Suriname", aldus de 34-jarige middenvelder bij FC Afkicken. "Het ligt een beetje gevoelig. Iedereen loopt me te duwen. Ik wil niet zeggen: Ik moet per se voor Suriname spelen. Het zou mooi zijn als ik dat nog voor elkaar krijg."

Drenthe, die terugkeerde als profvoetballer bij het Spaanse Racing Murcia, vindt een stap naar Suriname interessant. "Als ik nog iets zou kunnen doen voor mijn vaderland, dan zou ik Gekke Henkie zijn als ik nee zou zeggen. De bal ligt bij de trainer."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd