Lening van half miljard om continuïteit Barça te waarborgen

20 juni 2021, 21:15

FC Barcelona kan na maanden vol financiële problemen eindelijk weer naar lucht happen. De club mag een krediet van liefst 525 miljoen euro afsluiten, waardoor de torenhoge schulden deels kunnen worden afbetaald. Het overbruggingstekort van ruim een half miljard wordt verstrekt door Investeringsbank Goldman Sachs.

Het is daardoor overigens niet zo dat Ronald Koeman in zijn handen kan gaan wrijven, denkend aan transfers. "Deze lening is noodzakelijk, maar het geld wordt niet besteed aan transfers. Het geeft ons wat meer lucht om de club te kunnen besturen", aldus de nieuwe voorzitter Joan Laporta. De club moet de lening binnen vijftien jaar hebben afgelost.

De club raakte het al snel eens over het afsluiten van het overbruggingskrediet. Van de 659 stemgerechtigde socios waren er 588 voor de plannen. Slechts 28 leden stemden tegen, terwijl ook nog 43 socios een blanco stem indienden. "We hebben een plan. Jullie hebben ons het vertrouwen gegeven en wij zullen het uitvoeren met discretie en professionaliteit", aldus Laporta.

FC Barcelona roerde zich de afgelopen weken ondanks de financieel nijpende situatie flink op de transfermarkt. Een transfersom hoefde er voor de drie voornaamste versterkingen echter niet te worden betaald. Memphis Depay, Eric Garcia en Sergio Kun Agüero maakten transfervrij de overstap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen