Speeltijd voor Robben in JO18 bij FC Groningen was een geheim

20 juni 2021 – Arjen Robben maakte zaterdagmiddag als opvallende speler speelminuten in het O18-team van FC Groningen. Maar het feit dat de buitenspeler meedeed, was een strikt geheim. Er werd op verzoek van de oud-international géén ruchtbaarheid gegeven aan zijn speelminuten en dus was het een verrassing dat hij speelde, ook voor zijn teamgenoten.

Speeltijd voor Robben in JO18 bij FC Groningen was een geheim

Robben deed als nummer tien een half uur mee, zonder dat hij tot scoren kwam overigens. "Arjen zei vrijdag 'Tot morgen'. Ik dacht eerst dat-ie misschien zou komen kijken, maar toen hij zaterdag meedeed met de warming-up was het wel duidelijk", vertelt FC Groningen-aanvoerder Jorg Schreuders tegenover RTV Noord over het meedoen van Robben bij de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, die overigens met 1-4 gewonnen werd door de Domstedelingen.

"Wij als spelers hadden ook al een keer voor de grap gezegd dat het misschien wel een keer tijd werd dat hij zou gaan spelen", reconstrueert de aanvoerder. "Arjen deed z'n eigen voorbereiding. Hij bemoeide zich nergens mee. Maar Thijmen Blokzijl (verdediger, red.) en ik vroegen ons wel af waar we Robben moesten neerzetten bij spelhervattingen want elke speler heeft dan natuurlijk wel een rol. Ook twijfelde ik of ik wel de aanvoerder zou zijn, maar de trainer gaf de band aan mij."

Lees ookOpmerkelijk: Robben speelde oefenwedstrijd met Groningen JO18

De 37-jarige aanvaller maakte op Schreuders een prima indruk. "Hoe hij daar zelf over dacht weet ik niet. Nadat hij gewisseld was, ging hij redelijk snel naar binnen om uit te fietsen. Na de wedstrijd heb ik hem niet meer gesproken", zei hij. Dat Robben in actie kwam is in elk geval geen slechte indicatie als het gaat over de vraag of hij mogelijk nog een seizoen doorgaat bij FC Groningen. Daarover zou hij momenteel aan het nadenekn zijn. 

Eredivisie

gerelateerd