Steijn: Van Hooijdonk aan de basis van het conflict bij NAC

20 juni 2021 – Maurice Steijn stapte dit weekend op als trainer van NAC Breda na bedreigingen aan zijn adres. De oefenmeester moest zijn kinderen stallen bij hun oma en heeft om alles af te ronden zijn vakantie vervroegd afgebroken. De oefenmeester vindt de situatie 'verschrikkelijk'. Ook gaat hij in op de oorzaken van de onrust binnen de Eerste Divisie-club. 

Steijn: Van Hooijdonk aan de basis van het conflict bij NAC

"Dit is verschrikkelijk. Als trainer ben je vaak de kop-van-jut, maar hier is door fans zo op de man gespeeld met allerlei bedreigingen in de persoonlijke sfeer dat het niet verantwoord was om door te gaan", licht hij zijn besluit tegenover De Telegraaf toe. "Graag had ik de eerste training komende vrijdag geleid, maar het was de vraag of de politie daarvoor toestemming zou geven vanwege de explosieve situatie. Daarbij stonden oefenwedstrijden op losse schroeven."

Ondanks al die feiten had Steijn zelf het liefst de handdoek niet in de ring gegooid, maar kwam tot de conclusie dat het simpelweg niet anders kon. "Er is meer dan Maurice Steijn, er is ook de familie Steijn en die kon ik het niet langer aan doen om mijn rug recht te houden en niet te wijken voor de terreur van een deel van de NAC-aanhang. Ik wilde het liefst door", zei de coach.

Steijn breekt zijn vakantie af om alles af te ronden en ziet in de familie Van Hooijdonk de kern van het probleem bij NAC Breda. Zoon Sydney kwam op de bank terecht, waarna vader Pierre op Twitter een opmerkelijke boodschap deelde. 'Benieuwd hoe sterk Breda is', schreef hij op het sociale medium vier dagen geleden ook na het vertrek van Ton Lokhoff. Inmiddels is de coach dus vertrokken na het ultimatum van de fans, tegen de zin in van directeur Mattijs Manders, de rvc en aandeelhouders. Maar het opruien van Van Hooijdonk op Twitter is in elk geval een kwalijke rol, vindt Steijn.

Lees ook: Soap bij NAC duurt voort; aandeelhouders stappen op

Volgens de ochtendkrant is het vooralsnog niet rustig in Breda. 'De missie is met het vertrek van Steijn halverwege, want ook directeur Manders zal zo snel mogelijk het veld ruimen als het aan de opstandige en tegelijk machtige achterban ligt. Manders, die de strategische blunder beging door Van Hooijdonks vriend Lokhoff binnen te halen en daarmee dacht het kamp-Van Hooijdonk in de greep te hebben. Lokhoff bleek echter het paard van Troje.'

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd