Alles over de kansen van het Nederlands elftal op dit EK

21 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 20 juni. 

Alles over de kansen van het Nederlands elftal op dit EK

Dramatische uitschakeling Turkije is ook erg slecht nieuws Oranje
Het Europees kampioenschap van Turkije is geëindigd in een ware nachtmerrie. Na nederlagen tegen Wales en Italië ging het zondagavond ook tijdens de allerlaatste tegen Zwitserland mis (3-1). Verder dan een fraaie treffer Irfan Kahveci, die vlak voor tijd door Orkun Kökcü werd vervangen, kwam het niet. De nederlaag is ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal.

Nederland ontloopt Italië nog even na diens zege op Wales
Italië heeft in de groepsfase de volledige negen punten binnengehaald. In de laatste horde naar de groepswinst was Wales de tegenstander, maar de tegenstand van de Welshmen was niet groot. Met een B-ploeg kwam Italië een keer tot scoren, waardoor ze als absolute winnaar uit poule A komen (1-0). Wales heeft ternauwernood de tweede plaats kunnen vasthouden. Italië treft Oekraïne of Oostenrijk in de achtste finales. 

Oranje moet vrezen: 83,3% kans op poule des doods
Het Nederlands elftal moet steeds harder gaan vrezen voor het rampscenario dat het als groepswinnaar de nummer drie uit Groep F treft. Door de zege van Zwitserland heeft de nummer drie uit Groep A vier punten, waardoor het vermoedelijk behoort tot de beste vier nummers drie. Daardoor is de kans voor Oranje gestegen tot 83,3% op de nummer drie uit Groep F.

Kans op EK-zege Oranje stijgt: Duitsers en Portugal gepasseerd
Na twee zeges in de groepsfase is het vertrouwen rond Oranje aanzienlijk toegenomen. Dat wordt versterkt door een berekening van statistiekenbureau Gracenote, dat het restant van het Europees kampioenschap liefst één miljoen keer simuleerde. In acht procent van de gevallen kwam het Nederlands elftal als winnaar uit de bus. 

Invasie Oranje-fans in Hongarije: fanzone en een mars door stad
Heel Nederland kan zich al even verheugen op het feit dat Oranje zondag 27 juni in de achtste finales in Boedapest speelt. De ploeg van Frank de Boer is al zeker van de groepswinst, waardoor heel het land zich kan gaan opmaken voor een reis naar Hongarije. Er worden duizenden fans verwacht die de reis gaan maken.

Eredivisie