'Liefde op het eerste gezicht tussen Memphis en Malen in Oranje'

20 juni 2021 – Het Nederlands elftal start maandagavond zeer waarschijnlijk met Donyell Malen in de basis. De jonge aanvaller krijgt van Frank de Boer de voorkeur boven Wout Weghorst en bij sommigen is de verwachting is dat hij een betere aanvulling is naast Memphis Depay.

'Liefde op het eerste gezicht tussen Memphis en Malen in Oranje'

'De bondscoach kan onmogelijk tevreden zijn over het functioneren van het koppel Weghorst-Depay. Het duo is afgelopen vier interlands tegen Schotland, Georgië, Oekraïne en Oostenrijk samen in de punt van de aanval gestart. Ondanks enkele doelpunten en een assist tegen deze middelmatige tegenstanders is er van chemie tussen de nieuwe aanvaller van FC Barcelona en topscorer van VfL Wolfsburg geen sprake', schrijft De Telegraaf over de wisseling die De Boer gaat doorvoeren.

'Elke keer dat Depay met Malen als invaller in het veld stond (Georgië en Oostenrijk), was het tussen die twee liefde op het eerste gezicht, liep het offensief beter en oogde Oranje gevaarlijker en sprankelender. Die twee voelen elkaar intuïtief veel beter aan. Bovendien heeft Malen met zijn snelheid, individuele actie en overzicht in het strafschopgebied meer offensieve dreiging dan Weghorst', stelt de ochtendkrant.

'elke keer dat Depay met Malen als invaller in het veld stond (Georgië en Oostenrijk), was het tussen die twee liefde op het eerste gezicht, liep het offensief beter en oogde Oranje gevaarlijker en sprankelender. Die twee voelen elkaar intuïtief veel beter aan. Bovendien heeft Malen met zijn snelheid, individuele actie en overzicht in het strafschopgebied meer offensieve dreiging dan Weghorst.' Of het verzoek vanuit Memphis komt, is onbekend. 

Lees ookOpstelling Oranje tegen Noord-Macedonië lekt uit tijdens training

'Depay is immers niet iemand, die zich een heel toernooi ondergeschikt kan maken aan een speler van het kaliber Weghorst, terwijl hij zelf als vedette van Oranje met zijn vorm aan het worstelen is.' (..) 'Vaak praten bondscoach en spelers over het groeien in het toernooi of de mazzel dat een elftal in 'elkaar valt' door een toevallige wissel. Leveren Depay en Malen, dan kan dit zo'n bewust moment zijn.'

Oranje

gerelateerd