'Manchester City gaat van Harry Kane recordaanwinst maken'

21 juni 2021 – Manchester City gaat alles in staat stellen om komende zomer Harry Kane naar het Etihad Stadium te halen. De Engelse topspits wil in de jacht op prijzen deze zomer vertrekken bij Tottenham Hotspur en heeft de clubs voor het uitkiezen. Met een miljoenenbedrag hoopt City deze maand concurrenten Chelsea en Manchester United af te troeven in strijd om de Premier League-topscorer.

'Manchester City gaat van Harry Kane recordaanwinst maken'

Volgens diverse Engelse media én transferspecialist Fabrizio Romano heeft Manchester City inmiddels een bod van 100 miljoen pond uitgebracht, een bedrag dat omgerekend 116 miljoen euro bedraagt. Daarmee zou de Engelse aanvalsleider in één klap de duurste City-aanwinst ooit zijn. Dat record staat nu nog op naam van Kevin De Bruyne, die in 2015 voor 76 miljoen euro werd opgepikt bij VfL Wolfsburg. Ook voor Rúben Dias (68 miljoen) en Riyad Mahrez (67,8 miljoen) werd de portemonnee getrokken.

Met Harry Kane zou Pep Guardiola eindelijk zijn gewenste topspits aan boord kunnen halen. De Spaanse topcoach nam deze zomer afscheid van Sergio Kun Agüero. Met de komst van Kane lijkt City in ieder geval verzekerd van veel goals. Namens Tottenham Hotspur was hij in 336 duels liefst 221 keer trefzeker. Ook namens de nationale ploeg van Engeland scoorde hij al 34 keer.

De afgelopen dagen is er vooral kritiek op de optredens van Kane, die vooralsnog nauwelijks weet te imponeren in de punt van de Engelse aanval. Kane werd voorafgaand aan het EK getipt als topscorer, maar heeft de fans van The Three Lions nog niet laten juichen.

Eredivisie

gerelateerd