Sparta
0 – 0
SC Cambuur

'Koopmeiners nadert droomtransfer naar Italië'

21 juni 2021 – Teun Koopmeiners heeft een transfer naar Atalanta bijna te pakken. Italiaanse media melden een persoonlijk akkoord tussen speler en club. Het is nog wel even afwachten of Atalanta en AZ het eens worden over een transfersom. Die lijkt tussen de vijftien en twintig miljoen euro uit te komen.

'Koopmeiners nadert droomtransfer naar Italië'

Volgens Corriere dello Sport biedt Atalanta vooralsnog vijftien miljoen euro, AZ denkt aan een bedrag van twintig miljoen euro. De krant stelt echter dat een constructie met diverse bonussen tot de oplossing kan leiden en daardoor witte rook aanstaande is.

De belangstelling voor Atalanta voor de 23-jarige middenvelder van AZ is al langer bekend. Koopmeiners werd ook gelinkt aan AS Roma en Leeds United. Met de keuze voor Atalanta, waar hij teamgenoten wordt van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers, is hij verzekerd van spelen in de Champions League.

Koopmeiners is momenteel met het Nederlands elftal actief op het Europees kampioenschap. De Castricummer maakte nog geen minuten. Afgelopen donderdag tegen Oostenrijk behoorde hij niet tot de wedstrijdselectie.

Serie A

gerelateerd