Brobbey houdt geen afscheidsspeech bij Ajax: "Dan ga ik huilen"

21 juni 2021, 14:58

Brian Brobbey heeft afgezien van een afscheidsspeech bij Ajax. "Die gaat er ook niet komen. Dan ga ik huilen", is de negentienjarige spits eerlijk. Komend seizoen speelt Brobbey voor RB Leipzig, waar hem nog wel een inburgering staat te wachten.

"Ik heb nog geen woonruimte, ben nog niet begonnen met Duitse lessen, moet nog kennismaken met de spelers en de laatste weken heb ik niet met een speciaal oog naar de Bundesliga gekeken. Ik kijk sowieso nauwelijks naar die competitie. Maar alles komt op zijn tijd", zegt Brobbey tegen ELF Voetbal. "Op school heb ik geen Duits gehad. Ik ben niet zo'n slimme jongen. Meer iemand die creatief met zijn handen is."

Over zijn keuze voor Leipzig wil Brobbey niet al te veel meer kwijt. "Dat gebeurde echt pas de dag van de bekendmaking. Waarom Leipzig? Ik heb daar meerdere keren over gesproken. Ik heb geen zin om daar nog meer toelichting op te geven. Er was volop belangstelling. Ik kon naar Italië, maar zie jij iemand van negentien in Italië een kans krijgen? Mijn zaakwaarnemers (Mino Raiola en José Fortes Rodriguez, red.) vonden Leipzig de beste stap. Engeland of Spanje kan altijd nog. Ik ben jong, mijn carrière duurt als het goed is nog lang."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen