Til geeft Feyenoorders hoop: "Ik kan heel goed zijn"

21 juni 2021 – Guus Til hoopt zijn carrière komend seizoen na enkele moeizame jaren in het buitenland weer nieuw leven in te blazen bij Feyenoord. De voormalig middenvelder van AZ redde het niet bij Spartak Moskou en SC Freiburg, waardoor hij kiest voor een terugkeer naar de Eredivisie. In Rotterdam wordt hij herenigd met de trainer die hem in het verleden liet excelleren: Arne Slot.

Til geeft Feyenoorders hoop: "Ik kan heel goed zijn"

De trainer speelde een belangrijke rol in de keuze van Til. "Het is vertrouwd en hij weet hoe hij mij in mijn kracht moet gebruiken. Ik kan heel goed zijn, maar dan moeten de omstandigheden ook goed zijn", verklaart hij op zijn eerste persconferentie als Feyenoorder. "Het is fijn dat ik weet wat er voor spel gespeeld kan gaan worden. Als je de bal wil hebben, moet je vroeg beginnen met jagen. Daarom moet iedereen erg fit zijn. Hoe ik het zou omschrijven? Als fysiek en aanvallend voetbal."

De 23-jarige middenvelder, die eenmalig in actie kwam voor het Nederlands elftal, baalt van de afgelopen twee seizoenen. "Die jaren waren niet zoals ik had gehoopt. Mogelijk lag het aan mezelf, dat ik te weinig kwaliteiten had. Want iemand met genoeg kwaliteit wordt door een speler altijd opgesteld. Dat soort jaren zijn zeker niet leuk, nu wil ik gewoon knallen."

Til staat te trappelen om te laten zien wat hij in zich heeft. Aan zijn fitheid ligt het in ieder geval niet. "Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld, maar heb het gevoel dat ik dat snel oppak. Ik heb mijn vakantie zo ingedeeld dat ik fit ben en snel wedstrijdfit kan worden."

Feyenoord

gerelateerd