De Boer wil experimenteren met 4-3-3-systeem

21 juni 2021, 17:39

Bondscoach Frank de Boer is vol vertrouwen dat zijn ploeg een goed resultaat kan neerzetten tegen Noord-Macedonië. Het Nederlands elftal is weliswaar al geplaatst voor de achtste finales, maar voor De Boer is het belangrijk dat zijn ploeg met een goed gevoel de groepsfase afsluit.

"Ik hoop dat we dezelfde instelling als in de eerste twee duels kunnen leveren", zegt De Boer in gesprek met de NOS. "Natuurlijk hebben we geen garanties, maar daar gaan we wel vanuit. Ik verwacht vandaag een leuke pot. Het is zeer positief dat Noord-Macedonië met een 4-3-3-formatie gaat spelen. Dat betekent dat ze zich niet met vijf verdedigers gaan ingraven."

De Boer bekent dat hij van plan is om tegen Noord-Macedonië te gaan experimenteren met een ander systeem, namelijk 4-3-3. Daarom zit Owen Wijndal ditmaal niet bij de selectie en buitenspeler Cody Gakpo wél. "Ook dat je maar één speler er uithaalt en het net iets anders staat. Met druk zetten staat het dan wel 4-3-3, maar in balbezit is het wel vaak 3-4-3-systeem. Wij willen altijd opbouwen met drie achterin."

De bondscoach is van plan Daley Blind, Matthijs de Ligt en Patrick van Aanholt negentig minuten te laten spelen. "Dat hebben ze ook nodig. De laatste duels werden ze er steeds uit voorzorg al na een uur uitgehaald. Nu kunnen ze genoeg herstellen richting de achtste finales."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen