Deze vijf veldspelers van Oranje hopen op een EK-debuut

21 juni 2021 – Van de 25-koppige selectie van het Nederlands elftal zijn de meeste spelers dit EK al in actie gekomen. Voor vijf veldspelers lijkt het duel met Noord-Macedonië zich uitstekend te lenen voor een EK-debuut.

Deze vijf veldspelers van Oranje hopen op een EK-debuut

Het gaat om Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Steven Berghuis, Quincy Promes en Cody Gakpo. Zij maken vanavond alle vier deel uit van de wedstrijdselectie van Oranje. Koopmeiners en Gakpo zaten afgelopen donderdag tegen Oostenrijk op de tribune. Promes ontbrak, vanwege klachten, tegen Oekraïne. Berghuis kwam tweemaal niet van de bank.

Daar komt vanavond mogelijk verandering. Het Nederlands elftal heeft zich immers al geplaatst voor de achtste finale van het EK, waardoor De Boer spelers binnen de lijnen kunnen brengen die in de knock-outfase minder kans op speeltijd hebben. Reserve-doelmannen Tim Krul en Marco Bizot hoeven hoogstwaarschijnlijk niet te rekenen op speeltijd.

Klaassen, Koopmeiners, Berghuis, Promes en Gakpo zullen daar wel op hopen. Berghuis was in aanloop naar het EK zelfs een kandidaat voor een basisplaats. In het 5-3-2-systeem van De Boer is echter tot nu toe geen plek voor de Feyenoord-aanvoerder. Promes en Gakpo, eveneens buitenspelers, staan ook niet hoog in de pikorde, maar mogen in een wedstrijd die niet meer ergens meer om gaat hopen op speeltijd, zeker als De Boer nog gaat experimenteren met een 4-3-3-formatie.

Oranje

gerelateerd