De Jong: "Dat Malen een heel goede speler is weten we allemaal"

21 juni 2021, 20:26   Bijgewerkt: 21 juni 2021, 20:41

Frenkie de Jong is vol lof over het optreden van Donyell Malen tegen Noord-Macedonië. De 22-jarige aanvaller was maandagavond één van de twee nieuwkomers in de basisopstelling van het Nederlands elftal en maakte als vervanger van Wout Weghorst een uitstekende indruk.

"Dat Malen een heel goede speler is weten we allemaal en hebben we kunnen zien. Hij is heel snel en dreigend in de diepte, hij heel is bewegelijk, kan een goal maken, gewoon een goede speler", aldus De Jong, die voor de camera van de NOS beaamt dat met Malen het spel van Oranje dynamischer was dan in de voorgaande wedstrijden. "We hadden veel beweging, veel dynamische spelers die de bal willen hebben. Als het dan lukt, kan het er heel mooi uitzien."

Oranje startte niet goed aan de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. De ploeg van bondscoach Frank de Boer ontsnapte zelfs twee keer aan een tegendoelpunt. Eerst werd een goal afgekeurd vanwege buitenspel, vervolgens raakten de Noord-Macedoniërs de paal. "De eerste 25 minuten waren we heel slordig, ik ook. Als je de bal een paar keer achter elkaar verliest in ook nog een redelijk vroege fase van de opbouw, krijg je geen grip op het doel. Het lag volledig aan onszelf en dat moeten we sowieso beter doen."

Oranje stond binnen het uur met 0-3 voor en verzuimde vervolgens de score op te voeren. "Drie doelpunten is niet slecht, maar het hadden er meer kunnen zijn. Zij gaven veel ruimte weg en namen veel risico aan de bal. Wij veroverden de bal op plekken waar we meteen kansen konden creëeren, daar hadden we meer uit kunnen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen