Cijfers: bijzondere Oranje-goals voor Memphis en Wijnaldum

21 juni 2021 – Memphis Depay en Georginio Wijnaldum toonden eerder in het Nederlands elftal al meermaals aan dat ze een geweldig duo vormen en samen voor veel goals kunnen zorgen. Het duo was tegen Noord-Macedonië wederom verantwoordelijk voor drie doelpunten en voor beide spelers betekende dat ook een individueel hoogtepuntje cijfertechnisch.

Cijfers: bijzondere Oranje-goals voor Memphis en Wijnaldum

Memphis Depay maakte in de eerste helft uit de counter zijn 28e doelpunt voor het Nederlands elftal. Slechts tien spelers deden dat beter, want door zijn goal passeerde hij Beb Bakhuys op de ranglijst van topscorers allertijden. Bovendien kwam hij opgeteld tot een bijdrage in vijftig doelpunten in 67 officiële interlands. Uitstekende cijfers voor de kersverse aanwinst van FC Barcelona, die in het tweede bedrijf bovendien nog twee assists gaf.

Daarmee steeg de teller niet alleen naar bijdrages bij 52 goals, ook was hij door zijn goal en assist(s) pas de tweede Nederlandse speler ooit die een doelpunt én assist noteerde in zowel een WK-, als ook een EK-wedstrijd. Wesley Sneijder is de enige andere voetballer die dat kan zeggen als international van Nederland, maar Memphis heeft zich uiterst knap in dat lijstje geschoten.  

Bijzondere goals Wijnaldum
Ook voor Wijnaldum werd het een bijzondere avond. Met zijn twee doelpunten kwam zijn totaal als international op 25 interlandgoals en passeerde daarmee Marco van Basten en Dirk Kuyt en kwam op gelijke hoogte met Rafael van der Vaart. Bovendien is hij samen met Cristiano Ronaldo en Patrik Schick momenteel de topscorer van het EK tot dusver. Ook is hij na Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy de vijfde speler die minimaal drie goals maakt op één Europees kampioenschap. 


Oranje

gerelateerd