Malen bewijst gelijk De Boer met krankzinnige cijfers

21 juni 2021 – Donyell Malen kreeg tegen Noord-Macedonië na twee duels op de bank de voorkeur boven concurrent Wout Weghorst. De aanvaller van PSV vormde een dreigend tandem met Memphis Depay, die hij in stelling bracht om de score voor rust te openen. Voor bondscoach Frank de Boer zal het fijn zijn dat Malen het vertrouwen heeft uitbetaald.

Malen bewijst gelijk De Boer met krankzinnige cijfers

Dat blijkt alleen al uit een blik op de cijfers van de aanvaller. Malen speelde dit EK als invaller en gewisselde basiskracht tot dusverre 93 minuten. Daarin creëerde hij in totaal vijf kansen voor zijn ploeggenoten. Geen speler van Oranje creëerde meer kansen dan Malen. Alleen Memphis kan zijn aanvalspartner bijhouden, maar hij speelde aanzienlijk meer minuten.

Meest gecreëerde kansen
Donyell Malen - 5 (in 93 minuten)
Memphis Depay - 5
Frenkie de Jong - 4
Patrick van Aanholt - 3
Denzel Dumfries - 3

Ook voor Cody Gakpo werd het een memorabele avond. De jonge aanvaller van PSV kwam kort voor tijd als invaller binnen de lijnen en maakte daarmee zijn officiële debuut op het EK. De laatste speler die namens Nederland mocht debuteren op de Europese eindronde was Martien Vreijsen. Hij kwam in 1980 in de ploeg tegen Griekenland.

Oranje

gerelateerd